måndag 22 augusti 2011

Varför i helvitte........... Del 27

I dagens Aftonbladet får man sig till livs att "vårt" kungapar på hemväg efter "semestern" på den franska rivieran var lite sugna på Schweinshaxe mit bratkartoffeln efter att ha levt X antal veckor och på gåslever och ostron.
Tyvärr visade det sig att det tyska värsdshuset Zum Gulden Stern var upptaget för en bröllopsfest varför det svenska kungaparet blev hänvisade till en närliggande pizzeria och krögarparet betraktas numera i hela Tyskland som "Idioterna i Ladenburg".

Betydligt längre ner i nyhetsflödet i samma tidning kan man läsa att det fortfarande inte kommer nån mat och vatten till de svältande barnen på Afrikas horn och att det år risk för att tre av fem barn i de mest utsatta områderna är så undernärda så de ej kommer att överleva.
Jag förstår inte att logistik ska vara så förbannat svårt ibland, vi har sett dessa bilder nu vecka efter vecka och inget verkar hända. Vi får "färsk" frukt och "färska" grönsaker från världens alla hörn på ett par dagar och då frågar sig vän av oordning varför det ska vara så svårt att få ner lite torrskaffning och rent vatten till de mest drabbade områderna.
Jag tror mig veta att dom utsatta på Afrikas horn struntar fullkomligt i om vattnet är smaksatt med havtorn eller kommer från nån källa i Bergslagen.
Och dom skulle förmodligen hoppa jämfota av lycka om dom fick en liten pizza från Tyskland.

Jag kan även lugna eventuella royalister med att det svenska kungaparet efter pizzan i Tyskland fick en riktig god middag på restaurang Babette i Danmark innan det var dags att dra vidare och titta på Vickans mage.
Personligen har jag sett svullna magar så det räcker ett tag nu.

3 kommentarer:

  1. Tyvärr är det väl så att en hel del av hjälpen som skickas ner, inte kommer fram på grund av giriga "warlords". De tvekar inte att sko sig på sina svältande landsmän.
    Och nej. En vedspis kan aldrig bräda dig vad gäller humor. Annacarin

    SvaraRadera
  2. Förklaringen till att födoämnes- och vätskekommunikationen bara tycks existera av envägsmodellen är väl dels det som Annacarin skriver, men sen är det väl också det där med den klassiska moroten.

    Trafiken som rör sig åt vårt håll betyder stålar för varenda kotte som hjälper till att få hit bananjävlarna på kortast möjliga tid, men så är ju inte fallet när det gäller biståndstransporter. Vid slutdestinationen väntar ingen annan belöning än glädjen i att kunna mätta magar och släcka törst. Det är väl det som inte är tillräckligt för det stora flertalet, som ser sin chans att göra sig en hacka på att låta försändelserna "försvinna" på vägen?

    Man blir, som vanligt, trött och less på mänskligheten, i vilken inbegrips Calle, Sillen, Vickan, Danne m.fl. infödda eller ingifta blåblodingar. Vad de pysslar med ger jag högaktningsfullt blanka fan i.

    SvaraRadera
  3. Du kan verkligen få ihop högt och lågt i ett sammanhang. Att hjälpen inte kommer fram som den ska beror förstås på den mänskliga faktorn, dvs alla snikna människor som hellre ser att dom själva tjärnar pengar än att medmänniskorna får mat så dom kan överleva.

    När jag fick mitt första barn var det Biafrabarnen som var på alla tidningarnas förstasidor och mittuppslag. Det var hjärtslitande att se de där bilderna samtidigt som man satt och ammade en nyfödd baby som åt till han kräktes.

    Kungligheternas middagsbestyr rör inte vid någon hjärtesträng hos mig i alla fall.

    SvaraRadera