torsdag 16 juni 2011

Varför i helvitte........... Del 14

Just nu pågår en minst sagt parodisk rättegång med en ohyggligt tragisk bakgrund. Det var invandrarkillen Abbas som kärade ner sig i en söt flicka och där ömsesidigt tycke uppstod. Abbas skulle presenteras för sina, som han trodde, kommande svärföräldrar men istället för traditionellt varmt välkomnande blev han praktiskt taget levande friterad och stucken med kniv så många gånger så obducenten inte kunde räkna alla hål. Vad jag förstår så fanns/finns det bara tre som kan ha utfört det jävulska dådet, flickans pappa, mamma eller storebror.

Efter en första kaotisk rättegång blev storebror dömd för dådet, morsan och farsan hade väl "bara" tittat på. När en del av straffet "sonats" och dagen för utvisning närmar sig ändrar sig storebror plötsligt och säger att det var farsan och morsan som hällde olja och höll i kniven. Tillbaka till ruta ett. Ny rättegång och nya arvoden till stjärnadvokaterna. Och vad jag förstår så är det här man står idag. Ord står emot ord och en rättsapparat som inte vet vilken fot man ska sätta ner.

Jag påminner mig ett liknande fall, tror det var nere i Västergötland någonstans, två tvivelaktiga homosapiens slog ihäl en gammal farbror med en stekpanna. Rättsstaten visste att det var en av grabbarna som hade haft ihjäl gubben men kunde inte bevisa vem som höll i stekpannan och de froma två pekade på varann och gick följdaktligen ut till friheten utan något som helst straff och fan vet om dom också fick betalt för den tid de satt häktade.

Varför i helvitte ska man dallta så förbannat när det är glasklart vilka som varit med och utfört/sett dådet. Kan man inte komma överens eller minnas i en rättssal så är det väl bara att låsa in hela sällskapet så får dom hur mycket tid dom behöver för att försöka minnas. Svårare än så behöver det inte vara. Givetvis i samma cell så det inte uppstår några kommunikationsproblem och för att någorlunda minimera statens redan svindlande kostnader för "problemet".

Egentligen skulle jag även tagit upp telefonsäljarproblemet och PRO:s matkasseundersökning men det skulle kännas oerhört futtigt efter ovanstående utbrott.

5 kommentarer:

  1. Det är därför som USA har sitt "medbrottslinguttryck". Kan man inte säkerställa vem som gjorde det, så blir alla medskyldiga. Det tycker jag är bättre än att alla blir frikända. Att killen i Högsby nu tar tillbaka alltihop är ju för att han ska utvisas. Att utvisas till Afghanistan är ju uppenbarligen värre än att sitta i svenskt fängelse. Annacarin

    SvaraRadera
  2. Förlåt en korkad finne, men framgår det någonstans i berättelsen vad som föranledde detta bestialiska sätt att välkomna en blivande svärson i familjen..? Inga indikationer i förväg om att han skulle hamna på middagsmenyn istället för i det äkta ståndet? Varför släpade bruttan hem killen överhuvudtaget, om parenteserna och bäste bror ansåg att grabben lämpade sig bättre som hors d´oeuvre än som svärson/måg? Frågorna är många, men likafullt dristar jag mig till att påstå att rättssystemet suger.

    SvaraRadera
  3. Någonstans har jag hört att lagen har ändrats efter mordet där två stycken skyllde på varnandra och både blev friade.

    Abbas hade träffat den här unga flickan på nätet och efter en tids bekantskap bad hon att han skullle hämta henne, annars skulle hon ta livet av sig på grund av familjesituationen. Så skedde och de flydde till Kåge, som ligger ett par, tre mil från där jag bor. Föräldrarna fick tydligen reda på var dom var och mamman kom dit och hotade dom på ett flertal sätt. Så småningom låtsades mamman och pappan att dom slutit fred med Abbas, som kommer från en annan klan än flickvännens familj, och att om dom kom hem skulle dom få gifta sig.

    Det är mycket man inte förstår, men jag har hört att den för mordet dömde sonen numera har fru och barn. Hur kan det vara när man sitter i fängels? Det blir alltså ytterligare en tragedi om han utvisas. Jag tror trots allt att det är föräldrarna som är skyldiga, men att sonen var så kuvad att han hjälpte till, eller i alla fall var passiv.

    Jag håller nog på att man hellre ska frias än fällas, men att det är svårt att dra gränser.

    I Saudi funger det så, eller gjorde i alla fall då vi bodde där, att om en bilolycka hade hänt skyndade sig alla som var i närheten bort därifrån, för när polisen kom togs alla som var där till fängelset för det stod helt klart att Allah hade någon mening med att du befann dig där.
    Detta är ingen skröna, två av de svenska arbetarna råkade befinna sig på fel plats vid fel tidpunkt och sattes i fängelse, utan att någon meddelade arbetsgivaren. Det var hårda villkor; sova på stengolvet i en överbefolkad cell, vatten och bröd, innan till slut arbetsgivaren lyckats lokalisera dom och betalade en slant för att få ut dom.

    Men det är klart, du kunde gå trygg i stan med sedelbuntar hängande ut ur bakfickorna. Trygg i alla fall så länge inte Allah ville att du skulle bli inblandad i något.

    SvaraRadera
  4. Nu har det varit 16 juni vääääääldigt länge och jag vill ha MER!! Annacarin

    SvaraRadera
  5. Semestertider Annacarin, tillhör den gamla skolan som föredrar att ha rena kalsonger med mig på resan iställetför att släpa på en laptop.

    SvaraRadera