onsdag 15 juni 2011

Varför i helvitte........... Del 13

Det har väl inte undkommit nån 08-a att SL planerar höja priserna för den allena saliggörande länstrafiken from september. För Svensson blir det c:a 13% och för oss, "dubbel-pipare", blir det c:a 17%. Har det plötsligt blivit dyrare att frakta pensionärer än vanligt folk? Eller är det bara så att man ytterligare vill dra åt tumskruvarna så vi ska hålla oss inne, inte störa den allmäna ordningen och hålla tillgodo med Linas Matkasse eller Dafgårds läckerheter från hemtjänsten. Att man idag inte premieras genom den såkallade arbetslinjen är ingen nyhet och att politiker ger lite med den ena handen medan de mångfalt tar tillbaka med den andra överraskar föga.

Vad som däremot överraskar är att det "anarkistiska" uppropet Planka.nu tagit ställning i frågan, man drar igång:
Tältläger mot avgiftshöjningar - Campa för chipsen
Det är ju förfan som om absolutister demonstrerade för fri sprit eller KD raktuppochner accepterade homoäktenskap och aborter.
Utan att vara alltför påläst om Planka.nu-rörelsen så tror jag mig veta att det är ett gäng vältränade människor som hoppar över spärrar och andra hinder, bara för att inte betala för resan. Inget alternativ för en annan alltså som med svårighet tar sig över en tröskel. Är det inte så att ju fler som "plankar", desto mer får vi andra betala, kontrollerna och spärrvakterna lär ju inte bli färre. Och ska man iallafall "stjäla" så är det väl snarare något dyrt man är ute efter, skulle jag komma på den befängda tanken att sno rakvatten på Åhléns inte fan skulle det bli AquaVera. Lite magstarkt finner jag det alltså att Planka.nu ordnar tältläger mot de föreslagna avgiftshöjningarna, det hade känts bättre om man använt sina resurser till att köpa en förköpsremsa.

Sen är det väl lika bra att man sopar framför de egna dörren också. Jorå, visst har även Sur-gubben plankat. Vi "hittade" en stege i skogen så man lätt kunde svinga sig över hönsnätet runt Folkets Park i Eskilstuna. När man var smal som en vidja och slingrade sig som en ormmänniska genom vändkorsen på Tunavallen och Snälltorpets motorbana. Men vi blev aldrig så solidariska så vi startade någon motståndsrörelse när biljetten höjdes från 75 öre till 1 krona jämt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar