måndag 5 september 2011

Varför i helvitte........... Del 32

Nyheten som inte var nån nyhet. Såg man statsministerns flackande blick och svettdropparna på överläppen redan nar det här förslaget kom på tals så förstod man att det inte skulle bli nått. Vi lurar i dom jävlarna det här precis före valet och hoppas dom glömmer det här precis som dom senila stackarna brukar glömma allt annat. Det var taktiken.

Ja, det är givetvis skattesänkningen för pensionärer jag pratar om. Maken till lågoddsare är det sällan man ser. Stackars Hägglund fick på sin lott att driva frågan i Alliansen, lämpligast så, han är ju minst och följdaktligen enklast att köra över. "Det finns inga pengar till sådana här projekt!""Vi har kommit till vägs ende!" säger Hägglund och försöker se deltagande ut. Jodu Hägglund (och Reinfeldt), det finns inga pengar här heller och när det gäller vägs ende så har vi kommit mycket längre än ni.

Ja lite pengar verkar dom ha iallafall, och har man lite pengar i fickan så är det första man gör att gå på restaurang. Eller??? Hurihelvitte kan man vara så naiv så man tror att den planerade sänkningen av momsen på restaurangbesök kommer att tillfalla oss gäster??? Har det nångång i verkligheten hänt att när man gör en dylik punktinsats så sänks priserna och idettafall kommer vi medborgare att trängas på Grand och Operakällaren för att slicka i oss ostron och peta förstrött i nån gratinerad hummer. Morsning, de här stålarna som regeringen så välvilligt ger bort hamnar givetvis i krögarens ficka. Att tro nått annat är bara bullshit.

Och så var det de här med makthavarnas egna förmåner, ja man ska "titta på" den av oss vanliga medborgare så förhatliga inkomstgarantin. Som utröstad riksdagsman (eller kvinna) är du berättigad till 80% av det ordinarie arvodet. Och är du över 50 så behöver du inte lyfta ett finger tills du blir 65. sen fortsätter ju stålarna rulla in, bara från en annan myndighet. Och här sitter våra makthavare och fnissar åt Grekland, ja där får/fick ju alla 80% från 50 år och det förstår man ju att det inte kan gå ihop. Nääee fan jag fyller MITT glas med champagne så får vi se om det blir nått över till pöbeln.

Men VI ska få vår sänkning sen....
2013 kanske eller 2014 kanske........
Hiskligt långt borta för oss pensionärer som står med ena benet i....och tycker det är tveksamt att köpa en ny kalender som sträcker sig över ett heeeelt år. Och sen har vi ju faktiskt fått sänkt skatt, sa Hägglund, 100 spänn mer i plånboken sen 2006, det gör 20 spänn i månaden och det är ju gentilt när man förlorat 25% av sin surt förvärvade reserv på några veckor. Nääe fy faen vad trött man blir.

Helt krasst tror jag det lät så här på Rosenbad när lien togs fram:
"Förfan Göran, vi har ju höjt returpanten på burkar med 100%, det är stålar som ramlar rakt ner i gamlingarnas fickor så kom inte och säg att dom inte fått det bättre!!"
Sen gapskrattar hela följet, sjunger Panta Mera och drar ner till Riche där det serveras en underbar hälleflundra med pepparot och skirat smör till lunch. Och kanske lite vitt eller en pruttare,
"Vi ska väl iallafall inte göra nått mer idag, klockan är ju hundra och börsen har gått ner med 4,78%!?"

Och så skriver DN om samma sak här och här

4 kommentarer:

  1. Jag brukar inte svära men nu måste jag nog ta i lite. Fy f*n va det där var bra skrivet av dig! Du har satt ord på mina och många andras tankar, tack för det och kram på dig!

    SvaraRadera
  2. Såsom varande bosatt i ett annat land väljer jag diplomatiskt att inte ha några kommentarer till denna högst underhållande, inrikespolitiska analys. Men skrattade hjärtligt åt slutklämmen om besöket på Riche det gjorde jag allt! Du är då för underbar i all din syrlighet :o)

    SvaraRadera
  3. Tack flickor
    Berömmet värmer och hornen växer ännu mer.
    Suris

    SvaraRadera
  4. Imorgon är det INTE måndagen den 5te. Imorgon är det måndagen den 19de. VAR ÄR DU???? Annacarin

    SvaraRadera