tisdag 18 oktober 2011

Varför i helvitte........... Del 37



Ganna Chyzhevska, 91, skulle idag, om migrationsminister Tobias Billström och hans hejdukar på Migrationsverket fått som dom ville, ha suttit på ett plan "hem" till Ukraina.
Tyvärr var det inte empatin hos de styrande som gjorde så den gamla tanten 5i12 kunde vända nånstans på vägen till Arlanda och få förenas med barn och barnbarn ytterligare dryga fem månader.
Det var Europadomstolen som tyckte det räckte nu och knäppte hela vår invandrarpolitik på näsan.
Pinsamt, mycket pinsamt.

Ännu värre blir det när man läser Aftonbladets intervju med kända Billström. Han refererar till lagar och förordningar och han ser invandrarpolitiken i ett rent ekonomiskt perspektiv. Det finns inte ett uns av empati och förståelse i hans uttalande, han pratar bara om sjukhuskostnader och dyra omkostnader i övrigt när det gäller att ta hand om gamla. Är du frisk, ung och välutbildad är det ganska lätt att få tillstånd att stanna men är du dement, skröplig och blind så åker du tillbaka med vändande flyg.
Undrar just hur Billström äter sina kakor, han petar väl ur russinen och lämnar resten.
Att det behövs smör, socker, mjöl och lite bakpulver för att det ska bli en kaka skiter han fullkomligt i.
Familjerelationer och trygghet är troligen för honom okända ord.

Jag är fullt medveten att vår invandrarpolitik kostar pengar, mycke pengar, och att vi gamla belastar sjukvård och annan eventuell omsorg så mycket så det svider svårt i Rosenbad. Men jag tror det styrande, iallafall under denna mandatperiod, får vänja sig vid att det finns barn och gamla som kräver lite mer resurser. Eller vi kanske ska ta och skicka iväg alla gamla, halta och lytta till Ukraina istället, det är ju så bra där enligt de utredningar man gjort på migrationsverket, flaggan är ju gul/blå och skillnaden på deras rödbetssoppa och vår varma koppen ska man väl kunna överleva.

Det är inte fråga om Sverige är bättre än Ukraina, det gäller rättigheten att få åldras i trygghet bland sina nära och kära. Har vi inte råd att leva upp till det så är det illa ställt, jag tror vi skulle kunna "rädda" en hel del liknande fall bara genom att t.ex. slopa den tvivelaktiga sänkningen av restaurangmomsen. Nog finns det stålar, bara det fanns lite vilja.
Empati är hitills inget man kan få i pillerform, det fick man med mödersmjölken och jag kan bara beklaga att våra styrande ännu en gång så totalt saknat den medkänsla och humanitet som är grunden för ett rättvist och socialt samhälle.

2 kommentarer:

  1. Slutsats: alla som lyckas sparka sig uppåt och fram till en styrande position blevo icke ammade som små. De föddes upp på Nestlés fabriksproducerade ersättning i pulverform, i vilken det lika lite då som nu har funnits någon form av empatitillskott.

    SvaraRadera
  2. Det du skriver är så sant, och säkert så de flesta svenskar resonerar. Sen finns det för all del några som börjar räkna kronor och ören, men tänker då inte på vad anhörigas oro kostar i tid och pengar. Vad vore livet om vi inte kan känna empati och handla därefter? Är det inte det som skiljer människor från djuren?

    SvaraRadera