tisdag 4 oktober 2011

Varför i helvitte........... Del 35

I dagens Metro kan man på första sidan läsa att vägglössen i Stockholm med omnejd ökat med 830%.
En besvärande siffra och förmodligen ett otyg för de som drabbas.
Enligt Anticimex som påstår sig vara specialister på området är bakgrunden till ökningen att vi reser mer och får ohyran med oss hem, detta trots alla rigorösa säkerhetskontroller på alla flygplatser och lågprisbolag med utrymmen på sina plan som inte tillåter andra kläder än tajts eller andra heltäckande kroppsstrumpor. Och hur kan Anticimex se sig som experter på ämnet när dom låter det hela explodera och helt tappar kontrollen över situationen.

Nu tänkte jag inte uppehålla mig vid vägglössen utan en annan och betydligt mer svårutrotad typ av ohyra, MÄN SOM SLÅR KVINNOR. Dessa fega kräk som inte har ryggrad nog för att gå upp i ringen mot nån i samma viktklass och inte ens mot samma kön om dom nu promt måste slåss. Fyfan vad simpelt, men så har dom ju också hamnat så långt ner på stegen dom kan komma när dom äntligen blir avslöjade och där får tillbringa några månader tillsammans med pedofiler och annat mer än löst folk.

Det jag nu speciellt tänker på är den kvinnliga vårdare som igår blev ihjälslagen av ett sligt ohyra. Jag blir så upprörd så jag inte hittar ord. Jag betraktar mig som en liberal och förlåtande natur men fan vet om jag inte nått gränsen nu med att vända andra sidan till. Jag får såna destruktiva tankar att man kanske skulle använda en annan straffskala och pröva indian-tricket från serietidningarna Vilda Västern och Prärieserier, indianerna grävde ner den onde vitingen så bara huvve syntes, hällde honung på gubben, gick därifrån och lät myror och björnar skipa rättvisa. Ja, jag blir helt tom och har fanimej inget "bättre" sätt att behandla dessa galningar.
På något sätt känns det som dessa fegisar har ökat i antal likt sina artfränder, vägglössen, men det kan nog bara vara så att dessa brott blivit mer synliga genom att det finns fler vardagshjältar i samhället idag som reagerar och alarmerar i tid.

Min morfar var ett dylikt simpelt exemplar, jag vet inte om gubbf-n hade nått annat för sig än att slå mormor i tid och otid, göra henne gravid, spela kort och dricka pilsner. Jag var fem år då mormor flyttade hem till oss innan det ordnades ett annat boende för henne. Men det dröjde långt upp i tonåren innan jag fick veta vad som verkligen låg bakom. Vad som sen hände morfar har jag inte en aning om och ärligt talat så bryr jag mig inte heller det ringaste. Mormor Maria fick dock sentomsider ett långt och trösterikt liv och det enda som grumlade hennes ålderdom var när hon fick sina nya fina löständer, dom klämde så förbannat så Maria gick i vredesmod ner till Svartån och slängde i hela garnityret.

Ja, vad vi gör med ohyran, stor som liten, har jag väl egentligen inte nån bra lösning på men så långt i min mänskliga utveckling har jag iallafall kommit så att det aldrig skulle falla mig in att blunda för och tveka att anmäla ett av de vidrigaste och simplaste brotten jag känner till.

2 kommentarer:

  1. Hear, hear!! *applåderar*

    Det är lite onödigt många som tar det gamla talesättet på fullaste allvar: "Fruntimmer ska vara både ömma och varma", sa gubben, och dängde kärringen i elementet.

    SvaraRadera
  2. Jag kan inte tänka annat än att dessa män/kvinnor som slår andra måste ha haft urusla uppväxtförhållanden, själva blivit slagna. Å andra sidan finns det säkert många som blivit misshandlade som barn och aldrig skulle kunna tänka sig att slå en annan människa. Så vad beror det på att dessa misshandlare finns? Har ingen aning, annat än att gissa på något "fel i huvudet".

    SvaraRadera