torsdag 19 april 2012

Varför i helvitte........... Del 46



GLASÖGON-ORM........... det var den första mobbningen jag kom i kontakt med under mina första skolår. Barn med klen syn och glasögon men ofta med ett mer utvecklat intellekt blev måltavlan för oss andra som kunde brottas på skolgården och nicka på fotbollsplanen.
Det fanns inga häftiga bågar, det var Otto-brillor som gällde och ibland hade dom glas som var frostade för att det tydligen skulle hjälpa mot skelning.
Arma barn.

Idag är situationen en annan, iallafall om man som barn har "förmånen" att växa upp i Stockholms län. Här har nitiska landstingspolitiker bestämt att det INTE ska ges några bidrag till synhjälpmedel för barn överhuvudettaget. Detta medan man i ALLA övriga landsting ger iallafall merellermindre generösa med bidrag till de små synsvaga. Hur fan tänker man, om man bryter benet i Jämtland så bjuder dom på gipset men om du cyklar ikull på Djurgården så får du betala gipset själv???   
Jag har i tidigare inlägg starkt ifrågasatt det här med landsting, landshövdingar och fan och hans moster. Bor vi inte i ett och samma land? Ska inte samma regler gälla i Norrbotten som i Skåne?

Själv är jag på väg......jag lever just nu i ett kaos av flyttkartonger, wellpapp, bubbeplast och silkespapper, ja flyttlasset går nästa vecka. Men det är fanimej inte enkelt att flytta och då tänker jag inte direkt på det rent praktiska. Jag var så pass naiv så jag trodde att det bara var att ringa ett par samtal för att få behålla min ögonläkare på S:t Erik och min alldeles förträffliga allmänläkare, men ack vad man bedrog sig. Nänä, nu ska specialisterna i Västmanland först titta på sur-gubben och man får dra sitt livs medicinska historia i flera omgångar igen. Man blir bara så trött!

Landstingen och dess karder av B-politiker och pappervändande tjänstemän är ingenting annt än en kvarleva från Gustav Vasa och hans strategiskt utplacerade fogdar. "Människor" som satte skräck i folk och fä redan då. Näee... gör om skrytbygget "Landstingens hus" vid Slussen till ett äldreboende där gamla som levt ett helt år tillsammans även kan få göra det på ålderns höst, under föruttsättning att dom vill alltså...

Detta blir det sista inlägget från Sur-gubben i Sumpan, lap-toppen ska ner i en flyttkartong och varsamt flyttas en bit in i landet efter Mälaren. Jag vill också passa på och tacka mina trogna (4) läsare som ständigt kommit med synpunkter, förslag och glada tillrop. Samtidigt vill jag tala om att jag inte har för avsikt att sluta klaga på både stora och små orättvisor, jag kommer att vända på varenda sten i gurkstaden och så fort jag fått en fungerande uppkoppling ämnar jag dyka upp i etern igen under alias Vrång i Västerås.

Tack och hej - leverpastej (med gurka)

2 kommentarer:

  1. Äh, kom inte här och gaffla! Begrunda istället följande: att vara bosatt på Åland innebär en fördelning av beslutsrätten och makten att styra och ställa över den enorma populationen om c. 29.000 själar (give or take) på SEXTON JÄVLA KOMMUNFÖRVALTNINGAR! Statistiskt har vi således en fullständig kommunförvaltning med dirre och allt per c. 1.800 pers. Snacka om att bädda för villervalla, kompetenssvajighet, felbeslut m.m.

    Så den sure ska bli sambo? Grattis, det var de roligaste nyheterna jag fått på bra länge! Och lova mig att du stoppar i bredbandskontakten med det snaraste där borta i gurkornas förlovade stad, så att vi sanningstörstande inte behöver vänta alltför länge på nya pärlor!

    SvaraRadera
  2. Du har MYCKET kort tid på dig att sjösätta Vrång i Västerås!!!Jag kräver det!! "En av de fyra" som har varit inne och kollat efter nya inlägg minst fyra gånger om dagen!!

    SvaraRadera